MLM

 Du som har hittat hit är intresserad av att skaffa en stadig extrainkomst eller kanske till och med byta karriär. Först tänkte jag gå igenom lite vad MLM, “Multi Level Marketing” (eller nätverksmarknadsföring som det heter på svenska) är för någonting.

Vad är MLM?
MLM är ett sätt för företag att distribuera sina produkter. De flesta MLM företagen är inriktade mot hälso och kosmetika men även andra typer av produkter marknadsförs via MLM.

- MLM är helt enkelt ett sätt för företag att få sålt sina produkter -

Den största skillnaden mellan ett “vanligt eller traditionellt” företag och ett MLM-företag är att ett MLM-företag betalar ut prestationsbonus till sina användare som är villiga att rekommendera produkterna vidare till andra medans ett traditionellt företag måste lägga pengarna på exempelvis reklam, exportörer, importörer och grossister. Företag som väljer att marknadsföra sina produkter via MLM har oftast en produkt som är unik och som behöver mer information för konsumenten än vad en hyllplats i en butik kan erbjuda.

MLM-företag förlitar sig på “mun till mun metoden” d.v.s. att om deras produkter är bra så är folk villiga att rekommendera de till andra. Ett MLM-företag som har några år på nacken har alltså bra produkter, annars hade det gått i kull (hur bra kompensationsplan ett MLM-företag än har så håller det inte om produkterna är av dålig kvalité, folk pratar bara gott om bra produkter).

MLM som distribueringsalternativ har funnits sedan 1942, omsätter långt över 100 miljarder dollar/år och finns i över 100 länder - ca 70 miljoner människor är involverade i MLM-företag.

 Självklart har det funnits och kommer att dyka upp oärliga aktörer inom MLM-branchen. Men det är inget unikt, se bara inom den traditionella handeln/företagsverksamheten så kan du säkert komma på mängder av bluff-företag. Se till exempel på byggbranchens alla firmor som inte håller vad de lovar och skor sig på godtrogna konsumenter. Storbanker som tar hutlösa räntor för att betala ut mångmiljonbonusar till sina chefer - är det ok? 

Pengar och ha-begär finns tyvärr inom ALLA områden i vårt samhälle och således även inom MLM-branchen. Det är oärliga aktörer som har fått många att förknippa MLM-branchen med “pyramidspel, där bara toppen tjänar mycket pengar”. I ärlighetens namn så är väl i så fall alla traditionella företag pyramidspel, där är det ju faktiskt bara toppen som tjänar mycket pengar... eller?

I dag uppdagas oärliga MLM-aktörer relativt snabbt och försvinner från marknaden. Det man först och främst skall titta på när man går med i ett MLM-företag för att försäkra sig om att det inte är oärliga aktörer är 2 saker:

Är produkterna så pass bra att det ges garanti för att prova ! Elller verenskapliga bevis för att det är hälsosamma. 

Hur gammalt är företaget? Lita på företaget om det har varigt med länge i många länder.

Självklart kan du gå med i ett MLM-företag som inte lever upp till dessa men tänk dig för noga för det kräfs hårt job att komma igång och sedan måsta man vara uthållig.. presis som i allt företande.

E-posta mig så får du veta mer. Yaya


(Lämna tom)